Mondhygiëne

De mond is een belangrijk deel van het gezicht en valt daarom direct op. Een frisse en schone mond is aantrekkelijk. Het is prettig te kunnen lachen en praten zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over slechte adem, een vieze smaak in de mond of aanslag op de tanden. Bovendien is een gezonde mond heel belangrijk voor het behoud van uw tanden en kiezen. Ontstoken tandvlees kan zonder dat u het merkt leiden tot onherstelbare schade aan uw gebit en zelfs tot het verlies van tanden en kiezen.

Al onze patiënten kunnen een afspraak maken voor een professionele gebitsreiniging!

In de volgende gevallen, raden wij u zeker aan een afspraak te maken:

  • Gevoelige tanden
  • Pijnlijk, rood, gezwollen of teruggetrokken tandvlees
  • Bloedend tandvlees
  • Losstaande tanden
  • Slechte adem
  • Aanslag
  • Onvoldoende mogelijkheden om zelf uw mond te reinigen.

Preventieve mondzorg

Een schone mond is belangrijk voor de mondgezondheid nu en het behoud van uw eigen tanden en kiezen later. Eenvoudig gezegd wij proberen uw mond vrij van ontstekingen te krijgen en te houden.

Met een professionele gebitsreiniging reinigen wij uw hele mond; ook op de plaatsen waar u zelf niet goed bij kunt.
De gebitsreiniging bestaat uit het verwijderen van aanslag, plaque en tandsteen.

Soms is het nodig om na de reiniging de tanden en kiezen nog te behandelen met bijvoorbeeld fluoride, of een laklaagje tegen gevoelige tandhalzen. We kunnen ook een beschermlaagje aanbrengen tegen cariës, dit heet sealen.

Voorlichting en instructie

Wij geven u instructies over hoe en waarmee u zelf het beste (tussen) uw tanden en kiezen kunt reinigen. Voorlichting en instructie is een belangrijk onderdeel om uw mondhygiëne op peil te krijgen of houden. Er zijn meerdere zaken naast uw mondhygiëne, die de conditie van het tandvlees kunnen beïnvloeden, zoals roken, diabetes, hart- en vaataandoeningen, stress en voeding. De tandarts kan u hier meer over vertellen.