Angst

Sommige mensen zijn zo bang voor de tandarts dat zij hun gebit helemaal niet laten controleren of behandelen.

Is dat bij u het geval, dan is het goed te weten dat u niet de enige bent. Laat dit u er niet van weerhouden om toch te komen. Stel een tandartsbezoek niet uit. Wij vinden het belangrijk u op uw gemak te stellen. U doet er goed aan met ons over uw angst te praten. Veel patiënten delen dit gevoel met u. Angst voor de tandarts kan zijn ontstaan door nare ervaringen in het verleden, schaamte voor uw gebit, verhalen van kennissen of angst voor pijn. Er bestaan nogal wat verschillende angsten. Waar de angst ook vandaan komt, het is niet van de ene op de andere dag verdwenen. Bij sommigen gaat het zover dat zij jarenlang niet bij de tandarts komen, met alle gevolgen voor het gebit van dien. We nemen ruim de tijd voor u en bespreken eerst wat er eventueel nodig is.

Schroom niet en geef voor aanvang van uw behandeling bij de balie of tandarts uw angst aan. Wij nemen uw angst voor de tandarts serieus en zijn gewend om patiënten met angst te behandelen. Wij stellen u gerust, vertellen u exact wat we doen en wat u te wachten staat, werken vlot, laten u niet onnodig wachten. Hierdoor kan de angst in veel gevallen overwonnen worden. Verder kunnen we, in overleg met u, verschillende mogelijkheden voor pijnbestrijding inzetten.

Angst voorkomen is belangrijk. Wij adviseren om uw kinderen al vroeg mee te nemen naar onze praktijk, zelfs al voordat ze behandeling nodig hebben. Zo kunnen ze wennen aan de tandartsomgeving en maken ze op speelse wijze kennis met de beweegbare stoel, de instrumenten en de medewerkers.