Angst

Angst

Ook als u werkelijk bang voor de tandarts bent en u uw gebit daardoor neigt te negeren, kunnen wij u helpen. U krijgt dan, rustig, alle aandacht die u nodig heeft, alle antwoorden op al uw vragen, tot u – net als wij – er van overtuigd bent dat we u effectieve en pijnloze behandelingen kunnen garanderen

 

Angst tandarts

Angst voor de Tandarts! Tandartsenpraktijk PR Dental heeft er dagelijks mee te maken, tenslotte gaan er niet veel mensen voor hun plezier naar de tandarts. Sterker nog, ruim 1 miljoen Nederlanders hebben er zoveel last van dat ze een bezoek aan de tandarts zo lang mogelijk uitstellen of helemaal niet gaan.

De ervaring leert dat zelfs de meest angstige patiënten door ons behandeld kunnen worden door onze speciale manier van behandelen. Wij nemen altijd ruim de tijd voor onze patiënten en houden voor zover het medisch mogelijk en verantwoord is, altijd rekening met uw wensen.

Het is het van groot belang dat u halfjaarlijkse controles laat uitvoeren. Zo kan de tandarts tijdig reageren op mogelijke problemen en hoeft een klein gaatje niet uit te groeien tot een kroon, een extractie of een wortelkanaalbehandeling.

Kinderen en Angst voor de tandarts

Wij raden ouders aan hun kinderen vanaf kleins af aan mee te nemen bij een bezoek aan de tandarts. Zo kunnen kinderen op een fijne manier kennis maken met één van onze tandartsen en hierdoor is de tandarts geen vreemde meer voor uw kind wanneer er in zijn of haar mond wordt gekeken. En gaat de angst vanzelf weg.

Bent uw angstig? Neem dan telefonisch contact met ons op of schrijf u zich in via onze website en geef aan dat u angstig bent.

Door sterk verbeterde technieken in de tandheelkunde zijn veel behandelingen vrijwel pijnloos. Desondanks zijn er nog veel mensen die bang zijn voor een tandartsbezoek. Sommigen durven niet te gaan, met alle negatieve gevolgen voor tanden, kiezen en tandvlees van dien. Jammer, want onnodig.

Bent u bang of kost het u moeite om een afspraak te maken voor een controle of behandeling?

Praat er over met uw tandarts en/of uw tandarts assistente. De tandartsen bij PR Dental zijn gewend om mensen met angst voor de tandarts op een professionele manier te begeleiden en te behandelen. Er zijn allerlei manieren om de angstgevoelens te beperken, zoals uitgebreide uitleg over de procedures en gebruikte instrumenten en materialen, extra tijd uittrekken, verdoving.

Geef het aan als u angstig bent voor de tandarts bij het maken van de afspraak.